?

Leefstijlcoaching is een relatief nieuw beroep, en geboren uit noodzaak: onze leefstijl is niet gezond.

Meer dan de helft van alle volwassenen in Nederland heeft overgewicht en 15% valt zelfs al in de categorie ‘obesitas’. Veel mensen kampen met overbelasting door langdurige stress en te weinig ontspanning. Uren achtereen zitten is op de lange termijn net zo schadelijk voor de gezondheid als roken, en ook daar is na talloze wetenschappelijke bewijzen nog niet iedereen mee gestopt. Ons eten komt grotendeels uit geprepareerde pakjes en zakjes of arriveert per scooter en de Beweegnorm wordt door veel mensen niet gehaald. 

Misschien herken je jezelf (deels) in bovenstaande? Nu, vandaag, lijkt het misschien allemaal niet zo erg of schadelijk. Maar de negatieve gezondheidseffecten op de lange termijn zijn groot, en de kosten hoog.

×